Bearnaisesås

jebogren ger oss sina mattips och recept

Moderator: jebogren

  

Bearnaisesås

Inläggav jebogren » 23 jul 2012, 18:56

6 st ägg
500 g smör
1 kvist dragon eller dragon i vinäger ( finns på burk
8 st vitpepparkorn
4 st schalottenlökar
1 msk persilja, hackad
0.5 dl vinäger
0,5dl vatten
Kanske lite chili efter smak

Bearnaisesås: Smält smöret på svag värme i en kastrull.
Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
jebogren
 
Inlägg: 3572
Blev medlem: 30 okt 2009, 21:27
Ort: Göteborg

Sponsor

Sponsor
 

Re: Bearnaisesås

Inläggav huSSe » 23 jul 2012, 19:01

jepp!
tackar, nu äre slut med blå bands
beasås! :thumbsup: :thumbsup:
tack !
Användarvisningsbild
huSSe
Hedersmedlem
 
Inlägg: 13556
Blev medlem: 30 okt 2009, 19:20
Ort: nollsexnoll

Re: Bearnaisesås

Inläggav jebogren » 23 jul 2012, 19:03

Lycka till
jebogren
 
Inlägg: 3572
Blev medlem: 30 okt 2009, 21:27
Ort: Göteborg

Re: Bearnaisesås

Inläggav Bjuggen » 23 jul 2012, 20:31

Den får vi prova :worship:
Användarvisningsbild
Bjuggen
 
Inlägg: 3227
Blev medlem: 09 apr 2010, 20:54
Ort: Nossebro

Re: Bearnaisesås

Inläggav Mats B » 23 jul 2012, 21:35

Mmmmm.... :drool: :drool: :drool: kommer testas till lite helgrillad fläskfilé & klyftpotatis.... :drool: :drool: :drool:
Användarvisningsbild
Mats B
 
Inlägg: 5174
Blev medlem: 30 okt 2009, 21:53
Ort: Reftele...Sveriges faktiskta mittpunkt ;)

Re: Bearnaisesås

Inläggav Mats B » 26 apr 2013, 07:59

Vid vilken temperatur på smöret går gränsen för vad äggulorna klarar innan det "skär sig" är ca 70*c eller ? Ska man kanske rent av hålla sig nere på 60*c för att vara på säkra sidan... :hmm:

Frågar bara för att jag lyckades få bean att skära sig sist jag gjorde den :hammer:

hörde nå´n stans att man eventuellt kunde "rädda" en skuren bea genom att värma upp en äggula & sen försiktigt vispa ner den skurna såsen i den....Stämmer det ???

När man lyckas med denna sås så är den ju UNDERBAR.. :drool:

Ps

Tycker nog att det är dax för lite nya "inspirationer" från våran Mästerkock.....har ju inte hänt nå´t i denna sektion sen mitt senaste inlägg.... :wip:

Ds
Användarvisningsbild
Mats B
 
Inlägg: 5174
Blev medlem: 30 okt 2009, 21:53
Ort: Reftele...Sveriges faktiskta mittpunkt ;)

Re: Bearnaisesås

Inläggav jebogren » 21 maj 2013, 21:17

Skulle säga 50-60 på smöret

Om den spricker koka upp 1-2 msk vatten och vispa i den spruckna såsen i det
jebogren
 
Inlägg: 3572
Blev medlem: 30 okt 2009, 21:27
Ort: Göteborg

Re: Bearnaisesås

Inläggav Mats B » 21 maj 2013, 21:25

Perfekt :thumbsup: Tack för hjälpen.. :worship:
Användarvisningsbild
Mats B
 
Inlägg: 5174
Blev medlem: 30 okt 2009, 21:53
Ort: Reftele...Sveriges faktiskta mittpunkt ;)


Återgå till Souschef jebogren mattips

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron